Skip to main content

Posts

Domatesli et

Malzemeler 500 gr kuzu kuşbaşı 1 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet domates 6 adet yeşil biber Tuz karabiber kırmızı biber Kekik Cam kasenin içine hardalı sirkeyi sıvı yağ tuz karabiber kırmızı biber ve kekiği atıp karıştırn.etleri sosun içine yatırın. Sirke yerine kırmızı şarap kullanabilirsiniz. Domatesleri kuşbaşı biberleri de parmak boğumu şeklinde doğrayın. Onları da sosta 2 saat kadar bekletin. İki et bir domates iki et bir yeşil biber sırasıyla şişe dizin kömür ızgarasında pişirin. Papates püresi ya da sumaklı soğanla servis yapın.ızgara yaparken bir ekmeği uzunlamasına ikiye ayırın. Servis tabağına ekmeğin alt tarafını koyun. Etler pişerken ekmeğin diğer kısmını üzerine koyup fazla suyunu alın. Sofraya getirirken etleri tabaktaki ekmeğin üzerine koyun.

Tekirdağ köftesi

Malzemeler   500 gr kıyma 8 dilim ekmek içi 3 adet soğan 1 yemek kaşığı karbonat 1 adet kesme şeker Tuz karabiber Ekmek içini ıslatın. Suyunu sıkın blenderin içine ekmekleri karbonatı kıymayı şekeri tuzu ve karabiberi koyun. 1 kahve fincanı su koyun. İyice karıştırın .blenderdan aldıktan sonra elinizle 10 dk daha yoğurun. Dolapta en az 4 saat bekletin.elinizle istediğiniz gibi şekillendirin. Izgarada iki tarafını da pişirip servis yapın.

Kaşarlı köfte

Malzemeler    500 gr kıyma 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar 3 yemek kaşığı galeta unu Tuz karabiber Kıymanın içine kaşarı rendeleyin. Tuz karabiber atın ekmek yerine galeta unu kullanın galeta ununu 6 kaşık suyla ıslatıp 5 dk bekletin.kıymaya ilave edin. İyice yoğurun en az 2 saat dolapta tutun.ızgaraya koymadan mutlaka yağlayın. İki tarafını da pişirip sıcak servis yapın.