Skip to main content

Buyrun tarife

Hatırlar mısınız mutfaktan güzel kokular geldiğinde onun kurabiye kokusu olduğunu. Anneniz sizin için yapmıştır koşa koşa mutfağa gidersiniz o nefis kurabiyelerden yemek için. Hepimizin hayatının bir köşesinde tatlıların yeri vardır. Her insan az çok tatlılardan hoşlanır. Atıştırmalık olarak da bisküvi ve kurabiye tercih ederiz. Bugün sizlere tariflerimde faydalandığım bir siteden bahsetmek istiyorum. Kurabiye tarifleri dediğinizde www.unkurabiyesitarifleri.com vazgeçilmezimdir. Neden derseniz site özellikle doğru ölçülerle yapılmış tariflere yer veriyor. Bazen biri sizinle bir tarif paylaşır bir bakarsınız ortaya çıkan sonuçta ya kurabiyeleriniz fırından çıkınca çatlar ya şekeri eksiktir ya yağı azdır bir şekilde bir sorun yaşarsınız. Siteye girdiğinizde doğru ölçülerle kurabiye yapacağınızdan emin olabilirsiniz.


Bununla birlikte sitede her tarifin ne kadar süreceğini, ne kadar pişireceğinizi detaylıca yazmaktadır. Gerek çocuklarınız için gerek misafirleriniz için şekerli şekersiz, diyet , kakaolu yüzlerce çeşit içerisinden size uygun bir tarifi muhakkak bulacaksınız. Hadi afiyet olsun

Comments

Popular posts from this blog

Domatesli et

Malzemeler 500 gr kuzu kuşbaşı 1 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet domates 6 adet yeşil biber Tuz karabiber kırmızı biber Kekik Cam kasenin içine hardalı sirkeyi sıvı yağ tuz karabiber kırmızı biber ve kekiği atıp karıştırn.etleri sosun içine yatırın. Sirke yerine kırmızı şarap kullanabilirsiniz. Domatesleri kuşbaşı biberleri de parmak boğumu şeklinde doğrayın. Onları da sosta 2 saat kadar bekletin. İki et bir domates iki et bir yeşil biber sırasıyla şişe dizin kömür ızgarasında pişirin. Papates püresi ya da sumaklı soğanla servis yapın.ızgara yaparken bir ekmeği uzunlamasına ikiye ayırın. Servis tabağına ekmeğin alt tarafını koyun. Etler pişerken ekmeğin diğer kısmını üzerine koyup fazla suyunu alın. Sofraya getirirken etleri tabaktaki ekmeğin üzerine koyun.

Tekirdağ köftesi

Malzemeler   500 gr kıyma 8 dilim ekmek içi 3 adet soğan 1 yemek kaşığı karbonat 1 adet kesme şeker Tuz karabiber Ekmek içini ıslatın. Suyunu sıkın blenderin içine ekmekleri karbonatı kıymayı şekeri tuzu ve karabiberi koyun. 1 kahve fincanı su koyun. İyice karıştırın .blenderdan aldıktan sonra elinizle 10 dk daha yoğurun. Dolapta en az 4 saat bekletin.elinizle istediğiniz gibi şekillendirin. Izgarada iki tarafını da pişirip servis yapın.