Malzemeler
500 gr kuzu kuşbaşı
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet domates
6 adet yeşil biber
Tuz karabiber kırmızı biber
Kekik
Cam kasenin içine hardalı sirkeyi sıvı yağ tuz karabiber kırmızı biber ve kekiği atıp karıştırn.etleri sosun içine yatırın. Sirke yerine kırmızı şarap kullanabilirsiniz. Domatesleri kuşbaşı biberleri de parmak boğumu şeklinde doğrayın. Onları da sosta 2 saat kadar bekletin. İki et bir domates iki et bir yeşil biber sırasıyla şişe dizin kömür ızgarasında pişirin.
Papates püresi ya da sumaklı soğanla servis yapın.ızgara yaparken bir ekmeği uzunlamasına ikiye ayırın. Servis tabağına ekmeğin alt tarafını koyun. Etler pişerken ekmeğin diğer kısmını üzerine koyup fazla suyunu alın. Sofraya getirirken etleri tabaktaki ekmeğin üzerine koyun.
500 gr kuzu kuşbaşı
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet domates
6 adet yeşil biber
Tuz karabiber kırmızı biber
Kekik
Cam kasenin içine hardalı sirkeyi sıvı yağ tuz karabiber kırmızı biber ve kekiği atıp karıştırn.etleri sosun içine yatırın. Sirke yerine kırmızı şarap kullanabilirsiniz. Domatesleri kuşbaşı biberleri de parmak boğumu şeklinde doğrayın. Onları da sosta 2 saat kadar bekletin. İki et bir domates iki et bir yeşil biber sırasıyla şişe dizin kömür ızgarasında pişirin.
Papates püresi ya da sumaklı soğanla servis yapın.ızgara yaparken bir ekmeği uzunlamasına ikiye ayırın. Servis tabağına ekmeğin alt tarafını koyun. Etler pişerken ekmeğin diğer kısmını üzerine koyup fazla suyunu alın. Sofraya getirirken etleri tabaktaki ekmeğin üzerine koyun.
Comments
Post a Comment